Caermersklooster: 'OER. De wortels van Vlaanderen'

15.03.2017 - 6.08.2017

Van 15/03 t.e.m. 6/08 loopt in het Caermersklooster de tentoonstelling 'OER. De wortels van Vlaanderen'. Deze schitterende tentoonstelling werd mogelijk gemaakt door Katoennatie, Indaver en de Phoebus Foundation onder curator Prof.Dr.K. Van Cauteren. 

De tentoonstelling vertelt aan de hand van fantastische kunstwerken, de geschiedenis van Vlaanderen tussen 1880 en 1930. Een terugkeer uit de grauwe industriestad naar het Vlaamse platteland en dit geïllustreerd aan de hand van meer dan 100 werken van Vlaamse kunstenaars.

De werken, komend uit privaat bezit en nooit eerder vertoond, geven een goed beeld van de industriële arbeidersmassa tegenover de academisch gerichte bourgeoisie en dit alles geplaatst contra het Vlaamse boerenleven. Het geheel wordt in beeld gebracht door kunstenaars die hiermee de Vlaamse schildertraditie van Van Eyck, Breughel en Rubens verder zetten.

Graag zorgen we voor een ervaren gids bij de tentoonstelling “OER. De wortels van Vlaanderen”. Gelieve eerst de nodige tickets aan te kopen en een tijdslot te kiezen via deze link. U krijgt dan een bevestiging van aankoop en tijdstip.

Met deze gegevens (tijdstip en aantal personen) kan u dan bij ons terecht voor het boeken van de gidsbeurt. U doet dat door ons reservatieformulier in te vullen via onderstaande link 'reserveer online'.

 

Voor een dagprogramma kan je hier terecht!

Book online Caermersklooster: 'OER. De wortels van Vlaanderen'

Gravensteen en omgeving

Een middeleeuwse burcht in het hart van de stad

{ lees meer... }

Historisch stadscentrum

De ideale kennismaking met Gent!

{ lees meer... }

Historisch stadscentrum met 3 Gentse proevertjes

De ideale kennismaking met Gent... maar met wat lekkers tussendoor!

{ lees meer... }