Wij gebruiken cookies op deze site om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door te klikken op om het even welke link op deze pagina verklaart u zich akkoord met het gebruik van cookies. Mehr Info.
Akzeptieren

neu Ontdek de Gentse Huizen van Vertrouwen - Traject A

Op stap met een gids langs Gentse winkels met een karakter en een ziel

De titel is geplukt uit het boek ‘De Voortzetting, 20 Gentse Huizen van Vertrouwen in Woord en Beeld’, geschreven door David Slosse met foto’s van Dirk Panier. De huizen van vertrouwen zijn een begrip voor vele Gentenaars.


Mehr über diese Tour

De Gentse Gidsen, zelf een Huis van Vertrouwen gesticht in 1926, nemen je mee doorheen het centrum van Gent, langs een selectie van handelszaken die minstens al twee generaties in handen zijn van eenzelfde familie. De gids vertelt je de boeiende geschiedenis van hun oprichting tot vandaag. 

Het traject A vertrekt aan het Capitole. We stoppen bij een modiste voor een hoed, we keuren heerlijke flessen wijn en bekijken chique kleren. Onderweg slaat de geur van heerlijke koffie in onze neus en aangekomen in de Koestraat kunnen we verlekkerd kijken naar taartjes en pralientjes. Brillen genoeg in de Mageleinstraat. We eindigen op de Groentenmarkt voor een pen en een potje mosterd.


Praktische Informationen
Info
  • We bespreken de handelszaken en kijken naar de vitrines. Een individueel bezoek kan je eventueel later plannen.
Treffpunkt Capitole, Graaf van Vlaanderenplein 5
Endpunkt Groentenmarkt
Sprachen Niederländisch, Französisch, Englisch, Spanisch
Preis von € 85
Dauer 2 h

Teilen