We use cookies on this site to enhance your user experience. By clicking any link on this page you are giving your consent for us to set cookies. More information.
I accept

new Ontdek de Gentse Huizen van Vertrouwen - Traject B

Op stap met een gids langs Gentse winkels met een karakter en een ziel

De titel is geplukt uit het boek ‘De Voortzetting, 20 Gentse Huizen van Vertrouwen in Woord en Beeld’, geschreven door David Slosse met foto’s van Dirk Panier. Huizen van Vetrouwen zijn een begrip voor vele Gentenaars.


More about this tour

De Gentse Gidsen, zelf een Huis van Vertrouwen gesticht in 1926, nemen je mee doorheen het centrum van Gent, langs een selectie van handelszaken die minstens al twee generaties in handen zijn van eenzelfde familie. De gids vertelt je de boeiende geschiedenis van hun oprichting tot vandaag. 

Op het traject B vertrekken wij van de Groentenmarkt waar we een mooie pen, pittige mosterd, een horloge of een paraplu kunnen kiezen. Onderweg zoeken we naar een hoed en keuren we heerlijk vers fruit. Op de Kraanlei worden we helemaal gek van zo veel lekkere snoep en zien we het ‘laatste nieuwe’ behangpapier. De wandeling eindigt aan de quincaillerie in Sluizeken.


Practical information
Information
  • We bespreken de handelszaken en kijken naar de vitrines. Een individueel bezoek kan je eventueel later plannen.
Meeting point Groentenmarkt
Point of arrival Sluizeken
Languages Dutch, French, English, Spanish
Price from € 85
Duration 2 h

Share