Wij gebruiken cookies op deze site om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door te klikken op om het even welke link op deze pagina verklaart u zich akkoord met het gebruik van cookies. Meer info.
Ik aanvaard

De Keizer en de Stroppendragers

Het einde van een rebelse droom

Keizer Karel V was één van de machtigste vorsten in de Europese geschiedenis. Gent, de stad waar hij in 1500 is geboren, heeft een heuse haat-liefdeverhouding met de keizer. Wist je dat hij aan de basis ligt van de bijnaam 'De Stroppendragers'?


Meer over deze rondleiding

Wist je dat Keizer Karel aan de basis ligt van de bijnaam ‘De Stroppendragers’ ? We starten ons verhaal aan de Donkere Poort in het Prinsenhof, de wijk waarin hij geboren werd. Langs het stemmige water van de Lieve en de imposante monumenten ontdekken we hoe Keizer Karel voortleeft in het geheugen van de Gentenaars. De wel-geschapen ‘creeser’ die weer en wind trotseert, strop rond de nek, staat nog altijd model voor de echte Gentenaar. Geniet van de  grote en kleine geschiedenis van deze controversiële figuur: keizerlijke geneugten en kwalen, bier, vrouwen en kauwproblemen ...

Klantenverklaring - corona maatregelen
Praktische info
Info
  • Startplaats in overleg met de groep
Plaats van afspraak Infokantoor Veerleplein
Eindpunt
Talen Nederlands, Frans, Engels, Duits, Italiaans, Spaans, Portuguees, West-Vlaams, Gents
Prijs vanaf € 85
Duur 2 u.

Delen