Wij gebruiken cookies op deze site om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door te klikken op om het even welke link op deze pagina verklaart u zich akkoord met het gebruik van cookies. Meer info.
Ik aanvaard

Gent in de Reformatie

Een verhaal over een woelige periode

Ken je het verhaal over de Rederijkers en over de Pacificatie van Gent? Duik samen met onze gids in de woelige 16de eeuw, toen het protestantisme de katholieke kerk deed wankelen…


Meer over deze rondleiding

De Duitse kerkhervormer Maarten Luther deed in de 16de eeuw ook in onze streken heel wat stof opwaaien. Het protestantisme zette zich krachtig door en verstoorde de traditionele eenheid van het katholieke geloof, met heel wat politieke en sociale conflicten tot gevolg. Tijdens deze wandeling gaan we op zoek naar herinneringen uit die woelige tijden, van het Ryhovesteen in de Onderstraat tot het Stadhuis en het Pand in Onderbergen. Luister naar het verhaal over de Rederijkers en de Pacificatie van Gent, de brandstapels en terechtstellingen... De tocht eindigt in de 21ste eeuw met een bezoekje aan een protestantse kerk. Ontdek hoe het de protestanten in onze stad vandaag vergaat.

Klantenverklaring - corona maatregelen
Praktische info
Info
  • Eindpunt : Donkere Poort in het Prinsenhof of protestantse Rabotkerk of protestantse kerk Gent-Centrum, Brabantdam
  • Inkom gratis in de protestantse kerken
Plaats van afspraak Zandberg: aan de pomp
Eindpunt
Talen Nederlands, Frans, Engels, Duits, Italiaans, Spaans, West-Vlaams, Gents
Prijs vanaf € 85
Duur 2 u.

Delen