Wij gebruiken cookies op deze site om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door te klikken op om het even welke link op deze pagina verklaart u zich akkoord met het gebruik van cookies. Meer info.
Ik aanvaard

De 101 gezichten van de Coupure

Van industriezone tot recreatieve hotspot

Van alle kanalen in Gent is de Coupure een van de meest gegeerde woonomgevingen van de stad. Maar dat was niet altijd zo... Ga mee op verkenning langs de aantrekkelijke waterloop met zijn vele gezichten.


Meer over deze rondleiding

We keren terug naar 1751. De moerassige akkers aan de rand van Gent worden uitgegraven en de stad krijgt er een nieuw kanaal bij dat de Leie en de Brugse Vaart met elkaar verbindt: de Coupure! Langs de 1.580 meter lange waterlijn rijzen eerst tal van molens, fabrieken en industriegebouwen op, daarna palmt de burgerij de oevers in met imposante buitenverblijven. Die fraaie herenhuizen staan er vandaag nog steeds, maar in de plaats van flanerende adel zie je nu vooral fietsende studenten, joggers en wandelaars langs de wondermooie platanen en lindes. Wil je nog meer horen over de industrie van weleer, de 19de-eeuwse bourgeoisie van Gent en de groene Coupure van vandaag? Onze gids vertelt je er alles over...


Klantenverklaring - corona maatregelen
Praktische info
Info
  • Startplaats in overleg met de groep
Plaats van afspraak
Eindpunt
Talen Nederlands, Frans, Engels, Duits, Italiaans, Spaans, West-Vlaams, Gents
Prijs vanaf € 85
Duur 2 u.

Delen